Entrar


Els canvis que has de fer-li al teu currículum per a trobar ocupació

El teu currículum és el teu millor ambaixador de cara a aconseguir un nou treball o per a canviar el que tens en l'actualitat. És la part més important de la teua marca personal i la que t'obrirà les portes a posteriors entrevistes de treball.

Per això ho has de cuidar, actualitzar i aprendre a utilitzar-ho com la millor eina que posseeixes davant els reclutadors. Així, des de Forbes, Rachel Montañez, experta en ‘coaching’ i conferenciant en matèries de desenvolupament laboral, ens proposa una sèrie de preguntes que, metafòricament, hem de fer-li al nostre currículum.

El teu CV et mostra com el candidat ideal? Els reclutadors experts tenen àmplia experiència a detectar paraules clixé i frases de farciment en un currículum. Intenta evitar-les. En el seu lloc, volen veure què has aconseguit en les teues anteriors empreses i quin valor vas aportar a aquestes.

Ull amb les "exageracions"

Així, has de detallar si vas ajudar a generar ingressos o estalviar diners, si vas augmentar el nombre de clients, si amb tu es van millorar els processos, si vas contribuir a la cultura de la companyia o si vas augmentar la moral d'altres empleats, entre altres. Això, és clar, has d'enfocar-ho en funció de la posició a la qual et postules i de la qual provens.

Els reclutadors dediquen de mitjana a penes set segons a valorar el teu curriculum vitae

Esmentes en el currículum? La tendència entre els candidats és mentir o exagerar en alguns apartats d'aquest. Si eres dels quals duu a terme aquesta pràctica, procura que en una posterior entrevista no t'enxampen, i que la teua ocupació futura no té com a base un dels aspectes en els quals no has sigut totalment honest.

Coincideix el teu CV amb la descripció del treball? Ací parlem principalment d'adequar el teu currículum a cada oferta de treball. Mira les paraules clau principals de la descripció del treball i comprova que estan en el teu CV i reordena-les per a posar-les en la part més alta.

La primera part del teu CV és prou cridanera? Els reclutadors dediquen una mitjana de 7,4 segons quan examinen inicialment un currículum. Si no aconsegueixes que l'ocupador s'interesse a entrevistar-te en la secció superior del teu currículum, vaig donar adéu.

Sense errors

És per això que en la part de dalt del teu currículum han de constar de manera clara i fàcil de llegir les bondats del teu perfil. No estem parlant d'ús de colors estridents o fora de lloc, sinó més aviat de ser capaç de transmetre les teues virtuts en una sola ullada. Recorda, només tens 7 segons…

Has quantificat els teus assoliments? Els tècnics de recursos humans volen saber el que has aconseguit i els números poden ajudar-te a demostrar-ho. Si posseeixes xifres relatives als teus assoliments, que no siga informació confidencial de la teua antiga empresa, no dubtes a posar-la negre sobre blanc.

Vols trobar ocupació? Trucs per a tindre la millor carta de presentació

La carta de presentació és la gran oblidada en la cerca d'ocupació, però pot ser definitiva a l'hora que et trien enfront dels teus competidors

Té errors o faltes d'ortografia? Encara que et semble una ximpleria, el 77% dels reclutadors rebutgen currículums per errors gramaticals o ortogràfics. A part de tacar la teua imatge professional, ja que denota falta d'atenció o formació, si el teu CV està pujat a internet pot ser més difícil de ser oposat, sobretot si l'error està en una paraula clau.

Té un disseny atractiu i professional? Has de crear un CV que resulte visualment atractiu, que impacte, però sense que siga exagerat. El disseny ha d'estar al servei de les dades, no a l'inrevés. Al mateix temps, depenent del lloc al qual aplicacions, has de procurar que faça una impressió de professionalitat i serietat.

Consulta la notícia original ACI

962200601
Sant Tomàs, 2
46850 - Olleria (l')
(Valencia)
adl@lolleria.org