Entrar


Quin salari 'exigeixen' els joves espanyols en el seu primer treball?

El 69% dels joves espanyols no estaria disposat a treballar en la seua primera ocupació per menys de 20.000€ bruts anuals, segons un estudi realitzat per Cercle Formació, consultora especialitzada en formació i estudis de postgrau, a una mostra de 3.933 joves entre tots els assistents a la Fira d'Estudis de Postgrau *FIEP 2019, celebrada entre els mesos de febrer a març de 2019 en 13 ciutats espanyoles.

Segons les dades de l'informe, un 30% acceptaria percebre un sou anual de 15.000€ en la seua primera ocupació, però un 69% no treballaria per menys de 20.000€ anuals: el 27% es conformaria amb aqueixa quantitat, mentre que un 23% puja fins als 25.000€, i un 19% no estaria disposat a treballar en el seu primer lloc per menys de 30.000€. Les aspiracions salarials són lleugerament més positives que l'any passat, ja que l'any anterior era un 33% el que estaria disposat a treballar en la seua primera ocupació per 15.000€ anuals.

Els més exigents en aquest sentit són els barcelonins, ja que un 79% no treballaria en la seua primera ocupació per menys de 20.000€, seguits dels joves de Madrid (77%). En l'extrem contrari es troben els sevillans: el 38% acceptaria el seu primer lloc per un sou anual de 15.000€. Els segueixen els murcians (37%) i granadins (36%).

El 53% no es troba preparat per a treballar després del seu grau

El 53% dels joves consultats no es troba preparat per a treballar quan finalitza el seu grau perquè considera que ha sigut molt teòric i necessita una especialització pràctica, mentre que un 47% pensa que sí que podria començar a treballar perquè la seua formació ha sigut molt pràctica i s'assega capacitat.

En aquest sentit, els joves de Barcelona són els que més preparats se senten on un 74% s'assega capacitat per a treballar després del seu grau, seguits dels saragossans (66%) i els madrilenys (58%).  Per contra, els joves que se senten menys preparats per a començar la seua etapa professional després de la seua carrera són els joves de Santiago de Compostel·la (69%), seguits dels granadins (61%) i sevillans (60%).

Les pràctiques han d'estar remunerades

Quan se'ls pregunta sobre si consideren que les beques o pràctiques haurien d'estar remunerades, no ho dubten: el 91% creu que sí, encara que siga una quantitat simbòlica, perquè s'està fent un treball; per contra, el 9% pensa que no és necessari perquè aporta experiència per al currículum i enriqueix professionalment.

La majoria es finançarà el màster amb els seus propis estalvis

Entre aquells que tenen previst cursar un màster, el 44% afirma que el finançarà amb els seus propis estalvis, mentre que un 40% comptarà amb l'ajuda dels seus pares per a sufragar-lo.  

L'àrea més demandada pels joves que tenen pensat realitzar estudis de postgrau és el de MBA i Economia, Banca i Finances (20%), seguida de Ciències Jurídiques, Socials, Educació i Psicologia (18%) i Salut i Biosanitàries (12%).

Quant al tipus d'empresa en el qual els agradaria treballar quan finalitzen el seu màster, un 47% s'imagina en una multinacional, mentre que a un 19% li agradaria muntar el seu propi negoci. Per part seua, un 18% té previst opositar, i a un 16% li agradaria treballar en una PYME.

Pot consultar la notícia original ACI

962200601
Sant Tomàs, 2
46850 - Olleria (l')
(Valencia)
adl@lolleria.org