Recordar la contrasenya

Comunitat Valenciana


imagen sección

La meitat dels treballadors que deixen una ocupació ho fan per tenir un salari massa baix

El 51% dels treballadors a Espanya que deixen el seu treball ho fan per tenir un salari massa baix, convertint-se en el principal motiu per a abandonar una empresa, segons l'informe anual 'Randstad Employer Brand Research 2018', publicat per Randstad.

A continuació, entre els factors més destacats es troben la falta d'oportunitats de creixement (44%) i de reconeixement (33%). Ocupant les últimes posicions, se situen problemes per a conciliar vida laboral i personal (30%) i un treball poc interessant (29%).

"Crida l'atenció la importància que li atorguen els ocupats a la retribució econòmica a l'hora de marxar-se d'un treball, que situen com el motiu més determinant", explica la companyia en un comunicat. No obstant açò, el salari es posiciona com el quart factor més important a l'hora de quedar-se en una companyia. "Aquest desajustament reflecteix que la fidelització dels professionals ha d'anar més enllà d'únicament el sou, ja que els treballadors cada vegada valoren més altres beneficis", conclou Randstad.

Diferències segons la formació

Randstad també analitza com influeix l'edat del treballador i el seu nivell formatiu en els motius per a continuar o marxar-se d'un treball. D'aquesta manera, entre els professionals amb educació superior és més probable que deixen una empresa si el seu treball no els suposa un repte. No obstant açò, entre els professionals amb educació mitjana, el motiu més determinant és el salari. Aquells que compten amb educació bàsica són més propensos a canviar d'empresa a causa de la falta de flexibilitat laboral.

En el costat contrari, abanderant les raons per les quals quedar-se en una companyia, els empleats amb educació universitària atorguen major importància al salari. Aquells professionals amb formació bàsica, per la seua banda, estan més disposats a quedar-se en la seua empresa per la seguretat a llarg termini.

Seguretat laboral

Segons l'informe, una de les raons que fan més probable que els treballadors més joves, els menors de 25 anys, es queden en la seua empresa és l'oportunitat de desenvolupar la seua carrera professional.

Per als majors de 45 anys la seguretat laboral a llarg termini és determinant. Aquells que tenen entre 25 i 45 anys, per la seua banda, són més propensos a quedar-se si tenen bona conciliació

Pot consultar la notícia original ACI

962200601
Calle Sant Tomàs, 2
46850 - Olleria (l')
(Valencia)