Entrar


La digitalització, una necessitat i una oportunitat per a les pimes

La Cambra de Comerç d'Espanya, en col·laboració amb el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, ha elaborat un estudi exhaustiu en el qual es descriu l'estat actual de la digitalització de les petites i mitjanes empreses. L'informe, anomenat "Espanya, empresa digital", fa un diagnòstic de la situació de la digitalització de les Pimes a Espanya i indica com l'adopció de tecnologia seria més beneficiosa per a l'expansió de les indústries amb la finalitat d'impulsar un creixement comercial. En l'estudi es posa l'accent en tres objectius: millora de les vendes, productivitat i estalvi en recursos a través de la tecnologia.

Amb la finalitat de facilitar la transformació digital, la Cambra de Comerç ha creat un decàleg de solucions que servisca com a guia a les empreses. Les principals conclusions són les següents:

  • Es recomana la implantació de sistemes de gestió de relacions amb els clients (*CRM) per a respondre a un usuari cada vegada més omnicanal. José Antonio Montaño, CEO de Softwarepara.net, considera que en els últims anys s'està assistint a una major adopció de sistemes CRM per part de les companyies espanyoles. “Sens dubte, el major nombre de proveïdors i la competència en els preus ha contribuït a la democratització del programari empresarial”.
  • Les plataformes en el núvol ofereixen diversos avantatges enfront del model d'instal·lació de programes ofimàtics en servidors locals de l'empresa. El nou empleat digital té com a característica principal la mobilitat i ha d'accedir a totes les seues eines de treball des de qualsevol ubicació i dispositiu. D'aquesta forma es manté la productivitat i es redueixen els temps morts. D'altra banda, convé mantindre una còpia de seguretat dels arxius en el núvol com a mesura de prevenció davant esborrats accidentals o atacs informàtics.
  • La presència online de les Pimes espanyoles es troba per davall de la mitjana europea. Només el 31% de les empreses amb menys de 10 treballadors disposen d'una pàgina web i menys d'un 20% compten amb perfils en xarxes socials. És essencial estar en tots els canals en els quals es troben els clients per a enfortir les interaccions i ampliar les possibilitats de venda encara que no es comercialitzen productes directament per Internet.
  • L'accés a les noves tecnologies d'intel·ligència empresarial i Big Data faciliten una anàlisi en profunditat de les dades obtingudes. La informació extreta permet reorientar la línia de productes i serveis cap a un perfil de client més definit.
  • Davant els canvis en la dinàmica empresarial, la ràpida evolució de la tecnologia i l'augment de la competència, la col·laboració entre el govern, universitats i empreses és vital per a crear un entorn que propicie el desenvolupament sostenible i fomente la millora de les qualificacions tecnològiques, la innovació, l'intercanvi de coneixements i l'execució.

Consulta la notícia original AQUI

962200601
Sant Tomàs, 2
46850 - Olleria (l')
(Valencia)
adl@lolleria.org