Entrar


La conciliació, per damunt del sou per als treballadors

Les noves generacions comencen a donar més importància a altres aspectes laborals enfront del sou o l'èxit. És més, segons un estudi realitzat per Udemy For Business sobre ‘Felicitat en el lloc de treball 2019’, el 37% prefereix la conciliació.

La felicitat en el treball depén de diversos aspectes i cada persona li dóna major valor o importància a els uns o els altres. La motivació, la realització personal, el compromís amb els objectius de la companyia, l'horari o la distància fins al lloc de treball són alguns punts bastant importants. No obstant això, la conciliació entre el treball i la vida personal és el més important per al 37% dels treballadors, enfront del 19% que trien la realització personal o l'èxit en la seua posició.

Entre el més important de la conciliació, els horaris flexibles i la possibilitat de teletreball són importants. Això està molt per damunt de la realització personal o l'èxit. No obstant això, aquestes dades varien bastant depenent la generació a la qual ens estiguem acostant.

Millennials: sense necessitat de conciliació

Segons aquest mateix estudi, els millennials prefereixen un treball més estressant però que els apassione, enfront d'un més tranquil però menys satisfactori. Ells busquen una cosa diferent: un treball pròxim i on puguen aprendre molt. És més, per a ells, la conciliació només és essencial per al 25% mentre que aquest percentatge arriba fins al 40% entre els Baby Boomers, la Generació X o la Z.

L'aprenentatge continu i el creixement professional és el més important per als quals pertanyen a la generació *millennial. És més, prefereixen un treball en el qual estiguen més estressats si això els fa sentir-se realment realitzats. A més, comptar amb un lloc de treball prop de la seua llar és un altre punt bastant important per a la seua felicitat. Concretament, 7 de cada 10 prefereixen un treball al qual tarden menys a arribar des de casa, encara que aquest siga menys satisfactori.

Treball ideal: Utopia o realitat?

Tindre un treball ideal sembla una utopia per a molts. No obstant això, la realitat és que quasi 7 de cada 10 enquestats considera que és afortunat, ja que poden dir que tenen ‘el treball dels seus somnis’.

És més, és possible que la fam constant d'aprenentatge i creixement en el terreny professional dels millennials vinga propiciat perquè el 84% d'ells crea que la seua posició actual és la que sempre han desitjat. En el cas dels Baby Boomers, únicament la meitat creu que ha arribat a tindre el treball que sempre ha volgut.

A més, els millennials (64%) creuen que els seus caps inverteixen en el seu desenvolupament. Amb això, el 62% també pot fixar els seus propis horaris i fins a la meitat d'ells té permés treballar en remot quan siga necessari.

La identificació amb els valors i objectius de l'empresa és un altre aspecte molt valorat. 6 de cada 10 empleats creu que acceptaria un sou més baix a canvi d'un treball on compartisquen les mateixes metes. Entre els millennials, el 78% estaria disposat a fer un sacrifici econòmic a canvi d'una empresa compatible amb els seus valors.

Pot consultar la notícia original ACI

962200601
Sant Tomàs, 2
46850 - Olleria (l')
(Valencia)
adl@lolleria.org