Entrar
Augmenta un 15,8% l'oferta d'ocupació

L'oferta d'ocupació a Espanya va registrar en 2018 un augment del 15,8% interanual, la qual cosa suposa encadenar sis anys consecutius d'avanços des del punt d'inflexió marcat en 2013 i implica la seua major expansió en els últims 11 anys, segons l'Informe Infoempleo' divulgat aquest dijous per ADECCO (ADEN.CH)

L'hostaleria i el turisme repeteixen com el motor de l'ocupació amb el 13,2% de les vacants, en la seua majoria en zones costaneres, però són les regions de Madrid, Catalunya i País Basc les que tornen a presentar la major capacitat de generació de llocs de treball.

No en va, la meitat de les ofertes es publiquen en la Comunitat de Madrid i a Catalunya i ja copen el 27 i 24,6% de les places, després d'haver augmentat aquest pes en el pastís nacional durant l'últim any en 0,6 i 2,2 punts percentuals, respectivament. Els segueix País Basc, encara que la seua participació en el conjunt nacional es vaig reduir en canvi des del 12,2 al 10,5%.

Andalusia manté la quarta posició, amb un 7,5% (0,8 punts percentuals menys que un any abans), seguida de la Comunitat Valenciana, que també perd pes en passar la seua participació en l'oferta total des del 7,1 al 6,5% en l'últim any.

La tendència a una major concentració geogràfica en les principals regions és per a Adecco una "clara mostra de l'afebliment de l'estructura regional que pateix el mercat de treball" i una evidència de la "polarització de l'activitat econòmica i de l'ocupació a Espanya".

Per a l'estudi ha analitzat 1,19 milions de vacants, 383.960 ofertes d'ocupació publicades per les empreses en les webs de Infoempleo i Adecco, i ha realitzat enquestes a més de 8.700 empreses i candidats, a més d'analitzar els principals indicadors oficials de l'Institut Nacional d'Estadístiques (INE) i del Ministeri de Treball.

Pot consultar la noticia original ACI

962200601
Sant Tomàs, 2
46850 - Olleria (l')
(Valencia)
adl@lolleria.org